Uutiset aiheittain

Animaatiota helposti

JPGVideo -sovelluksen lataaminen ja asennus

Pienimuotoisten animaatioelokuvien tekoon soveltuvan JPGVideo -sovelluksen saa ladattua sivulta

http://www.snapfiles.com/get/jpgvideo.html .

Sovellus tulee pakattuna. Tee sille oma kansio ja pura se siihen. Etsi purettujen tiedostojen seasta JPGVideo setup -sovellus ja asenna ohjelma.

Kuvien ottaminen animaatiota varten

JPGVideo -sovelluksessa käytettävät kuvat voidaan ottaa periaatteessa millä digitaalikameralla tahansa. Hyvälaatuinen web-kamera sopii kuvien ottamiseen mainiosti. On kuitenkin tärkeää, että kuvat ovat jpg -formaatissa. Sovellus  muuttaa kuvasarjan automaattisesti AVI -muotoon.

Ennen kuvaamista

Kannattaa tehdä tietokoneelle kaksi (2)  kansiota; toinen kuvasarjaa varten ja toinen AVI -videota varten. Kummassakaan kansiossa ei kannata säilyttää muita kuvia.

JPGvideo -sovelluksen asetukset

Avaa JPGVideo -sovellus.

Klikkaa avautuvasta ikkunasta  Configure -painiketta.

Avautuu uusi ikkuna.

Hae kohtaan JPG Directory etukäteen tehty animaatiokuvien kansio.

Hae kohtaan Output etukäteen tehty AVI -videon kansio.

Muut ikkunan valikot vaikuttavat väliaikaisten kuvien säilytykseen ja JPG -kuvien järjestelyyn eri periaatteitten mukaan. Niihin ei tarvitse koskea.

Lopputuloksen kannalta tärkein lienee kohta Frames per Second eli kuinka monta kuvaa näytetään valmiissa AVI -elokuvassa jokaista sekuntia kohti. Oletuksena on viisi (5) kuvaa sekunnissa, mutta jouhevampaa animaatiota saa aikaan, jos asettaa arvon suuremmaksi (ja jaksaa ottaa kärsivällisesti enemmän kuvia).

Klikkaa OK.

Palataan ensin avautuneeseen ikkunaan.

Klikkaa Run -painiketta. Sovellus aloittaa AVI -elokuvan teon aiemmin valittuun kansioon, josta se on myöhemmin katseltavissa.

JPGVideo -sovelluksella tehty AVI -muotoinen animaatioelokuva voidaan siirtää myöhemmin esim. Windows Movie Maker -sovellukseen lisämuokkaamista varten. Tarkempia ohjeita Movie Makerin käytöstä löytyy täältä.