Uutiset aiheittain

Microsoft Office 2010

Microsoft office 2010 ominaisuudet ja edut / MS 2003

Uusi versio pitää sisällään aikaisemmista versioista tuttujen toimintojen lisäksi joukon uusia. Suurin ero on käyttöliittymän muutos alasvetovalikoihin pohjautuneesta välilehti/nauhavalikkotyyppiseksi. Lisäksi käyttöliittymä on muuttunut käsiteltävästä sisällöstä, kontekstista riippuvaksi siten, että käytössä on vain kulloinkin käsiteltävään kohteeseen soveltuvat toiminnot.

Merkittävimmät käyttöliittymä muutokset ovat;

Office backstage Kun olet valinnut Tiedosto-välilehden, näet kohteen Microsoft Office Backstage -näkymä. Backstage-näkymä on sijainti, jossa hallitset tiedostojasi ja niiden tietoja:  luontia, tallennusta, piilotettujen metatietojen tai henkilökohtaisten tietojen etsimistä ja asetusten määrittämistä.
Valintanauha Microsoft Word 2010:n käyttöliittymää muistuttava valintanauha on työkalurivi, joka näkyy jokaisen sivun yläreunassa ja joka sisältää useimmat usein käytetyt työkalut, komennot ja toiminnot.
Valintanauhan välilehdet Valintanauhan yläreunassa on useita välilehtiä, jotka liittyvät erilaisiin toimintoihin. Kun käytät valintanauhan toimintoja, napsauta halumaasi toimintoa vastaavaa välilehteä. Kyseisen välilehden toiminnot näytetään tämän jälkeen valintanauhassa. Etsi haluamasi toiminto ja napsauta sitä. Kunkin välilehden valintanauhakomennot ja -toiminnot on jaettu ryhmiin. Kukin ryhmä sisältää tiettyyn tehtävään liittyviä toimintoja.

 Lisäksi muutoksia on tullut paljon ohjelmiston käyttämiseen mm. uudet tiedostomuodot, uusi ScreenClipping toiminto, tietoturva ja suojausasetukset.

2010 on saanut myös uusia visuaalisia elementtejä mm. teemat ja tyylit, SmartArt, uudet muototehosteet, kuvaehosteet ja kuvankäsittelyominaisuudet, tekstitehosteet ja WordArt tyylit.

Linkit:

PowerPoint 2010 toiminnot kuvakkeina

Word 2010 toiminnot kuvakkeina

MS 2010 pikaoppaat:

Siirtyminen Word 2010 versioon, 2003 versiosta; Word 2010 linkki 

Siirtyminen PowerPoint 2010 versioon, 2003 versiosta; PowerPoint 2010 linkki

Siirtyminen Excel 2010 versioon, 2003 versiosta; Excel 2010 linkki

Word 2010 harjoitus:

Harjoituspohja;  Wordharjoitus Koulukuljetukset.docx

Harjoitusmalli;  Harjoitusmalli Koulukuljetukset.pdf